Strakke beats

Een hoge moeilijkheid en strak op de muziek uitgedachte bewegingen staan centraal in deze vijf minuten durende act. In de act worden zowel 1 als 2 devilsticks gemanipuleerd en wordt de jongleerkunst gecombineerd met lenigheid en acrobatiek. Een act op wereldniveau. Een sfeerimpressie van deze act kan worden gevonden op ons Youtube-kanaal.

Jazzy devilstick

Rode lippenstift, een rode jurk, een set devilsticks, sierlijke acrobatiek en swingende jazz muziek: dan krijg je jazzy devilstick. Deze vijf minuten heeft ook een speciale versie voor de ronde piste. In het eerste deel van de act wordt met de devilstick gedanst alsof het een verlengstuk van het eigen lichaam is. Wanneer de devilstick ëper ongelukí de grond raakt, wordt hij dan ook schoongemaakt alsof zijn ziel is aangetast. De technische moeilijkheid zit vooral in het tweede deel van de act, wanneer er een tweede devilstick wordt ontdekt. Blijkbaar is het mogelijk twee devilsticks te manipuleren in een spagaat.

De Paraplu’s

Het principe van de devilstick wordt afgezet tegen een paraplu, wat tenslotte ook een stok is. Beginnend in de regen breekt langzaam de zon door en mag de paraplu worden opgeruimd. De zwaartekracht maakt dat de paraplu op de grond valt. Daar kan mee gespeeld worden. Met een paraplu kan ook gedevilstickt worden, met twee parapluís ook! De artiest ontdekt een devilstick en de vergelijking tussen de twee objecten wordt gelegd. Wel jammer dat het uiteindelijk weer gaat regenen.

Impressie

Referenties

  • Galashow - Brussel (België)
  • Galashow - Laer (Duitsland)
  • Galashow - Goix (Portugal)
  • Galashow - Aachen (Duitsland)
  • Galashow - Neuss (Duitsland)
  • Dutch Circus Show - Almere
  • Open stage - Joensuu (Finland)
  • Open stage - Millstreet (Ierland)
  • Open stage - Lublin (Polen) 

 

 

 

 

 

Workshops

Devilstick is een circuskunst die geschikt is voor jong en oud en op vrijwel elke locatie te beoefenen is. Het is je eigen lichaam die de devilstick op bijna magische trucs laat uitvoeren. Al in de eerste minuten kunnen de eerste trucs worden aangeleerd. Tijdens een devilstickworkshop wordt eerst geoefend met de eenvoudige variant van de devilstick: de flowerstick. Door de grotere grip luistert de stok beter naar de opdrachten van het lichaam en kunnen basistrucs eenvoudig worden aangeleerd. Wie zoekt naar meer uitdaging kan overstappen op de echte devilstick of juist gaan voor de moeilijkere trucs. De stok kan hoog in de lucht worden gegooid, constant heen en weer worden getikt, of zelfs rondjes blijven draaien om slechts ÈÈn handstokje.

Een workshop devilstick wordt begonnen met een demonstratie van de docent. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers wordt vervolgens in meer of mindere mate het natuurkundige principe van de devilstick uitgelegd (o.a. zwaartepunt, wrijving, dynamisch evenwicht, impuls, vectoren). Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. In eerste instantie solo, maar later ook in twee- of drietallen. Aan het eind van de workshop bestaat de mogelijkheid een korte act te maken om voor anderen of elkaar op te voeren. Deze optie is vooral voor kinderen erg geschikt. De workshop duurt tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van de precieze wensen. Er wordt altijd maatwerk geleverd.