Kunsten op straat

Kunsten op straat

Geplaatst in: Nieuws | 0

Zondag 5 juni vond de 10e editie van Kunsten op Straat in Oldenzaal plaats. Demiori was er dit jaar voor het eerst bij met deze door zon overgoten editie. Op maar liefst drie locaties waren sfeerkarakters van Demiori te spotten. In samenwerking met circustalentgroep TwoB werd ’s werelds eerste pandadressuur opgevoerd. De dompteur waarschuwde de mensen: ‘je kunt ze aaien, ze bijten niet hard’ De panda’s waren in staat tot het uitvoeren van de meest vreemde capriolen waarbij vooral de pandapiramide en de zogenaamde flying panda in de smaak vielen bij het publiek.

Aan de andere kant van de stad stonden Nartok en Kwebbel als groene goblins met koffers vol vermaak. Er werden handjes met vuur uitgedeeld, gevraagd om het uitdelen van groene kusjes en gejongleerd met alles wat los en vast zit. Iedere voorbijganger kreeg duidelijk waar Kwebbel haar naam aan te danken heeft en dat Nartok toch eigenlijk het liefst met vuur speelt.

Een eindje verderop is een levensgroot hamsterwiel te vinden dat vrijwel nooit pauze houdt. De dame en heer bespelen het zogenaamde rhonrad terwijl ze allerlei verassende kunsten uitvoeren. Zelfs ondersteboven wordt nog de hoed afgenomen en zitten of zelfs liggen bovenop het rad hoort tot een van de de normaalste zaken van hun wereld.

Om half 6 zijn de straatoptredens voorbij en het publiek vertrekt in grote getalen naar de terassen om de dag af te sluiten.