Docenten Demiori maken unieke circusvoorstelling met circusgroep TwoB

Docenten Demiori maken unieke circusvoorstelling met circusgroep TwoB

Geplaatst in: Nieuws | 0

Op zaterdag 18 maart gaat de eerste voorstelling van circustheatergroep TwoB uit Oldenzaal in prèmiere. Circus BoesKool, geregisseerd door Nikki en Eljoh Sneep (docenten van Demiori), geeft een kijkje achter de schermen van het circus. De voorstelling begint een uur vóór de ‘echte’ circusshow. In de eerste helft laten de mensen achter de artiest zien hoe ze zich voorbereiden op een circusoptreden. De tweede helft is een klassieke circusvoorstelling met artiesten, acts, kostuums, en veel verschillende disciplines. Doordat het publiek in de eerste helft ontdekt wat er komt kijken bij een circusvoorstelling wordt de tweede helft méér dan het tonen van trucs in een mooie setting.

Bijzonder aan Circus BoesKool is dat beide circusstromingen in de voorstelling aanwezig zijn.  De eerste helft is een experiment in het moderne circustheater, de tweede helft is een klassieke circusvoorsteling. Gesproken tekst en een gewaagde muziekkeuze maakt deze circusvoorstelling allesbehalve alledaags, en met de vele visuele prikkels is de voorstelling geschikt voor jong en oud. Metersver het podium over gegooid worden, salto’s, zonder handen over de kop in een levensgroot hamsterwiel, spagaat op het koord: het is slechts een greep uit de trucs die de 13 artiesten (9 kinderen, 4 volwassenen) uitvoeren.

Circus BoesKool wordt op 18 maart twee keer opgevoerd in het Theater Prismare in Enschede (Roomweg 167d). De middagvoorstelling begint om 15:45, de avondvoorstelling om 19:00. Tickets zijn €11,50 per stuk en te bestellen via verrasme@demiori.nl of 0629453952. Meer informatie over TwoB en de voorstelling Circus Boeskool is te vinden op www.twob-twente.nl.