‘Circus in Oldenzaal’

‘Circus in Oldenzaal’

Geplaatst in: Nieuws | 0

Circusorganisaties in Oldenzaal slaan handen ineen

Sinds 2 jaar kent Oldenzaal 3 organisaties die zich richten op circus: jeugdcircus Tubantino, circustheatergroep TwoB en circustheaterbureau Demiori. Met als verbindende kracht Nikki Sneep-Snijders, eigenaar van Demiori en hoofddocent en artistiek leider bij Tubantino en TwoB, starten de organisaties samen een nieuw concept: ‘Circus in Oldenzaal’.

Of het nu gaat om een teambuildingsworkshop acrobatiek, circusfeestje, flyerende steltloper, wekelijkse circusles of een geheel verzorgde circusvoorstelling van 30 minuten tot 2 uur, bij Circus in Oldenzaal kan het allemaal. Dit houdt in dat potentieel geïnteresseerden niet naar de ander worden doorverwezen of zelf uit moeten zoeken wie wat aanbiedt. Het idee voor Circus in Oldenzaal is ontstaan aan de keukentafel en concreet in werking gesteld naar aanleiding van de beursvloer enkele weken geleden. Tubantino kon hierbij een match maken voor onderhoud aan de aanhanger, maar beschikte niet over het aanbod waar de andere partij naar op zoek was. Demiori kon dit wel aanbieden maar had andersom met een match te maken waarbij het aanbod beter kon worden ingevuld door Tubantino. Beide matches zijn uiteindelijk succesvol afgesloten en Circus in Oldenzaal was geboren.

Bijkomend voordeel van Circus in Oldenzaal zijn de samenwerkingen die kunnen ontstaan tussen de professionele circusartiesten- en docenten van Demiori en de amateurartiesten van Tubantino en TwoB. Een mooi voorbeeld hiervan is het optreden in het voorprogramma van de première van het internationale circusfestival in Enschede op zaterdag 19 december. Onder andere door de contacten van Demiori kon een optreden worden geregeld waarbij TwoB en Tubantino voor het eerst samen de piste betreden met een bonte verzameling van verschillende circusdisciplines.

Onder het mom van samen staan we sterker kunnen Tubantino, TwoB en Demiori zo goed als alles aanbieden wat met circus te maken heeft en prima maatwerk leveren. Over enkele weken vindt de lancering van circusinoldenzaal.nl plaatst, waar informatie kan worden gevonden over de mogelijkheden die circus te bieden heeft.